Ayurvédikus és népi egészségtábor

2024. június 7 - 14. (8 nap 7 éjszaka)

 
Táborunk azoknak szól, akik érdeklődnek a tradicionális indiai és hazai népi gyógymódok iránt. Akik úgy vélik az ember egészségéhez szükséges a lelki, érzelmi, testi és értelmi egység, amely megteremtéséhez segítségül hívhatjuk az ősi bölcsességeket, a finom, megelőző gyógymódokat. Akik elszántak saját és családjuk egészségének megőrzésében, valamint akik csupán rálátást szeretnének kapni a megelőző szemléletű egészségmegőrzésre.


Az Ayurvéda a gyógyítás olyan átfogó rendszere, amely holisztikus, vagyis teljes összefüggéseiben nézi a testet és a lelket. Tanításának alapja, hogy az egyén szükségleteit és egyedi természetét figyelembe véve tudjuk megteremteni a test, az elme, és a lélek harmóniáját, mely szilárd alapot biztosít a tökéletes egészségnek. Tapasztalat előadóink segítségével elsajátíthatjuk azokat az alapelveket, szokásokat, amelyek segítenek ezen egyensúly kialakításában és megőrzésében. .

 
Táboraink helyszíne Brac szigete, az Adriai tenger egyik legnagyobb, csodaszép természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszeme.
A tenger és napsütés szerelmesei, valamint az aktív pihenésre vágyók számára is tökéletes választás. A táborok tematikus programjai mellett, szabadidőnkben romantikus öblökben strandolhatunk, sétálhatunk a pálmafás utcákon, de kirándulásra, kerékpározásra is számos lehetőség nyílik.
Szállásunk a tündérien békés Sutivan falucskában található. Az elhelyezés 2, illetve 4 fős légkondicionált apartmanokban történik, 150 méterre a tengertől. Minden szoba tengerre néző terasszal, felszerelt konyhával, televízióval rendelkezik.
A szállásról bővebben >>

Szállás  Szállás

 
Az árak tartalmazzák a vegetáriánus/vegán étkezést (büfé reggeli, háromfogásos ebéd, vacsora), mely bőséges ellátást, és különleges gasztronómiai élményeket nyújt. Az étkezésről bővebben >>

Étkezés  Étkezés

Az utazás egyénileg történik, de amennyiben a táborozók igénylik, telekocsi, azaz a közös utazás megszervezésében segítünk, illetve az egyéb lehetőségekről is tájékoztatunk (vonat, stb.).
 

A tábor programja

Minden nap egy-egy kötetlen előadással ismertetünk meg téged az mind ayurvéda, mind a népi gyógyászati rendszerek elemeiről, alkalmazásairól. Az előadások mellett gyakorlatban is megtanulhatjuk az egészséges életmód alapelveit, hiszen reggelente meditációval, légzésterápiával és energetizáló tornával kezdjük a napot, hangsúlyt helyezünk az egészséges étkezésre, melynek alapjait főzőkurzus formájában meg is tanuljuk. Lehetőség nyílik a híres ayurvédikus pulzusdiagnosztika, és különféle terápiák kipróbálására. Kirándulunk a szigeten, de természetesen lesz idő a pihenésre is.

Kirándulásaink:

-Bol, strandolás az Aranyszarv parton

-Split városnézés

-Skrip-i oliva múzeum

-Kirándulás a Vidova Gora-ra -túra a Blaca kolostorhoz

Egyéb fakultatív programlehetőségek:

-tengeri kajakozás

-SUP élmények

-kerékpártúra

-Healing Reboot aroma masszázs

-Holistic Pulsing energetikai kezelés

-Kinetikus manuálterápia teljes testigazítás


 

A tábor szakmai vezetői

Kalmár András: holisztikus népi gyógyászati és alternatív terapeuta, Magyarországon és Ausztriában tanult manuálterápiás és energetikai rendszerek terapeutája. Sportedző, az R25 étrend megalkotója.

Vaidya Dr. Adwait Triphati: ayurvédikus orvos

Fábián Dóra (Dharmi): a vegatábor megálmodója és főszervezője, természetgyógyász, diétás szakács, TAO csikung oktató. Az egészséges és energetikailag tiszta étkezésről gondoskodik, életmód tanácsokkal is szolgál neked. A sziget látnivalóihoz ő kalauzol el. Minden szervezési kérdésben számíthatsz rá.

Ár

A tábor részvételi díja: 570 EUR
Amennyiben a táborban a családoddal szeretnél részt venni, az alábbi kedvezményeket tudjuk biztosítani számotokra:
Gyermek részvétele 0-3 éves korig ingyenes, 3-10 éves korig 300 EUR/gyermek
Felnőtt családtagok, akik nem igénylik a tábori programokat és 10 éven felüli gyermekek 490 EUR/fő áron csatlakozhatnak!
 

Mit tartalmaz az ár?

Az ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, valamint az előadások, a jóga- és meditációs órák, és az egyéni konzultáció díját.
Nem tartalmazza az utazás költségét, valamint a belépőjegyet a Blaca kolostorba (40 kuna)
A kedvezményes ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, de nem tartalmazza az egyéb szolgáltatásokat!
A faluban parkolásért, strandolásért nem kell jegyet váltani.

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz az Ayurvéda táborba:

Számlázási adatok