Lélekezz tábor, töltekezz a légzés erejével!

2024. szeptember 17 - 24. (8 nap 7 éjszaka)

 
A földi életünk az első lélegzettel kezdődik, és az utolsó lélegzettel fejeződik be.
Életünk legfontosabb tevékenysége a légzés, amelyet az ősi tanítások a lélekhez, azaz az önvaló megismeréséhez vezető útként mutatnak be. Táborunk a légzésünk tudatosítására és tökéletesítésére, a mozgás energetizáló erejére és a hangok, mantrák tudatemelő hatására helyezve a figyelmünket segíti a haladást az életmódváltás ösvényén.

Lélekezz

 
Mindannyian birtokában vagyunk eme egyszerű, de mégis csodálatos képességeknek, amiket tudatosan használva, pillanatok alatt változtathatunk fiziológiánkon, kedvünkön, mentális, és lelki állapotunkon. Célunk, hogy olyan eszközökkel, technikákkal térj haza, amelyek a mindennapi stesszoldásban, egészséges életmód kialakításában támogatnak.

 
Táboraink helyszíne Brac szigete, az Adriai tenger egyik legnagyobb, csodaszép természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszeme.
A tenger és napsütés szerelmesei, valamint az aktív pihenésre vágyók számára is tökéletes választás. A táborok tematikus programjai mellett, szabadidőnkben romantikus öblökben strandolhatunk, sétálhatunk a pálmafás utcákon, de kirándulásra, kerékpározásra is számos lehetőség nyílik.
Szállásunk a tündérien békés Sutivan falucskában található. Az elhelyezés 2, illetve 4 fős légkondicionált apartmanokban történik, 150 méterre a tengertől. Minden szoba tengerre néző terasszal, felszerelt konyhával, televízióval rendelkezik.
A szállásról bővebben >>

Szállás  Szállás

 
Az árak tartalmazzák a vegetáriánus/vegán étkezést (büfé reggeli, háromfogásos ebéd, vacsora), mely bőséges ellátást, és különleges gasztronómiai élményeket nyújt. Az étkezésről bővebben >>

Étkezés  Étkezés

Az utazás egyénileg történik, de amennyiben a táborozók igénylik, telekocsi, azaz a közös utazás megszervezésében segítünk, illetve az egyéb lehetőségekről is tájékoztatunk (vonat, stb.).
 

A tábor programja

Légzés ereje workshop

A légzésnek az ereje olyan titok, ami minden nap, minden percében rendelkezésünkre áll, és a legtöbben nem is tudnak arról, hogy aránylag egyszerű technikákkal, milyen fiziológiai, és pszichés gyógyulásokon mehetünk keresztül. A tudatos légzés percek alatt képes olyan energia változásokra, amik pozitív irányba befolyásolják a közérzetünket, és egészségünket. Alégzéstechnikák elsajátításával és gyakorlásával kevés energiabefektetéssel tömérdek előnyre tehetünk szert. A workshop 3,5 órát vesz igénybe, gyakorlati képzés, tehát nem csak száraz tudást szerzünk, hanem meg is tapasztaljuk milyen megváltoztatni a tudatállapotunkat, energiaszintünket, felgyorsítani anyagcsere folyamatunkat, hogyan tudunk traumaoldást végrehajtani magunkon a légzéssel, és különböző meditatív állapotokat elérni, melyek rekreációs hatással vannak az életünkre. A wokshopon begyakorolt légzésekről, gyakorlatokról a résztvevők leírást is kapnak a későbbi otthoni gyakorláshoz. A légzések fajtái egészen a jógikus (a jóga irodalmában, világában) jól ismert légzésektől kezdve, haladunk a különböző kultúrákban, (kínai, dél amerikai) fellelhető technikákig , illetve megismerkedünk a hideg terápiához szükséges Wim Hof légzéssel is, miközben megtanuljuk a nagyon fontos energetikai zárakat is, melyekkel zsilipekként dolgozhatunk a fizikai-, és finom testünkön belül, irányítva az energia útját. .

Mozgás

Az elmúlt két évtizedben tanult mozgásformákból kialakított technikákat használva, újrahangoljuk a testünket. Merítünk az ősi indiai hatha jógából, az ókori Görögországból fennmaradt Calisthenicből, és a kínai chi kungból.

Zene

Testünk több mint 70%-a vizet tartalmaz, és a bennük található sejtekre hatással vannak a körülöttünk lévő hangrezgések is. Ezért naponta HANGsúlyt helyezünk az előzenére, és a különleges hangszerekre, eredeti indiai mantra éneklésre, úgy mint a saját készítésű MAGInstruments Handpanekre, sámándobra, és eredeti tibeti hangtálakra, melyekkel valódi erőteret hozhatunk létre, amiben relaxálhatunk, és finoman simogatva gyógyulhat a lelkünk. A fent felsorolt irányokból, külön-külön egy is elég lenne egy hétre, de mi összegyúrtuk őket, hogy a legváltozatosabb, és leghatásosabb módon élvezhessük ki a táj adta lehetőségeket, és hasznosíthassuk ezeket a regeneratív, gyógyító, az életünket segítő technikákat. Emellett még lesznek interaktív előadások, melyek gyakorlati tippekkel szolgálhatnak azoknak, akik komolyan gondolják az életmód változtatást.

A tábor szakmai vezetői

Hári Richárd: okleveles sportedző és jógaoktató, életmód tanácsadó

Fábián Dóra (Dharmi): a vegatábor megálmodója és főszervezője, természetgyógyász, diétás szakács, TAO csikung oktató. Az egészséges és energetikailag tiszta étkezésről gondoskodik, életmód tanácsokkal is szolgál neked. A sziget látnivalóihoz ő kalauzol el. Minden szervezési kérdésben számíthatsz rá.

Ár

A tábor részvételi díja: 570 EUR
Amennyiben a táborban a családoddal szeretnél részt venni, az alábbi kedvezményeket tudjuk biztosítani számotokra:
Gyermek részvétele 0-3 éves korig ingyenes, 3-10 éves korig 300 EUR/gyermek
Felnőtt családtagok, akik nem igénylik a tábori programokat és 10 éven felüli gyermekek 490 EUR/fő áron csatlakozhatnak!
 

Mit tartalmaz az ár?

Az ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, valamint az előadások, a jóga- és meditációs órák, és az egyéni konzultáció díját.
Nem tartalmazza az utazás költségét, valamint a belépőjegyet a Blaca kolostorba (40 kuna)
A kedvezményes ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, de nem tartalmazza az egyéb szolgáltatásokat!
A faluban parkolásért, strandolásért nem kell jegyet váltani.

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a Lélekezz táborba:

Számlázási adatok