Ayurvédikus életmódtábor - 1 hét éden az egészségért

2016. augusztus 28. - szeptember 4. (8 nap 7 éjszaka)

 
Egyikünk alacsony a másikunk magas, egyikünk alig tud egy kis súlyt magára szedni, míg a másikunk egy életen át küzd a súlyproblémával. Van, aki csendes, visszahúzódó, míg a mások gond nélkül magukhoz ragadják a vezető szerepet, vagy azonnal a társaság lelkévé válnak. Van, aki folyton változtat, mégse találja a helyét, míg mások egy helyen élik le az életüket mégis elégedettek.


Különbözőek vagyunk, de mindannyian eltudjuk sajátítani a harmonikus életet, amelyben nincs helye mindenféle nyavalyának, legyen az testi vagy lelki. A titok csak annyi, hogy a saját testtípusunk szerint kell élnünk. Aszerint választani meg a hivatásunk, a hobbink, a táplálkozásunk, a sport tevékenységeink, de még a fűszer és gyógynövényeket is a prakritink (testtípusunk) szerint kellene fogyasztanunk.

Velünk megismerheted személyes alkatod, megértheted mélyebben a természeted, képességeidet ezen az ősi rendszeren keresztül. Megtanítunk pár fogásra, hogy mire hazamész valóban új életet tudj kezdeni a harmónia jegyében.

 
Táboraink helyszíne Brac szigete, az Adriai tenger egyik legnagyobb, csodaszép természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszeme.
A tenger és napsütés szerelmesei, valamint az aktív pihenésre vágyók számára is tökéletes választás. A táborok tematikus programjai mellett, szabadidőnkben romantikus öblökben strandolhatunk, sétálhatunk a pálmafás utcákon, de kirándulásra, kerékpározásra is számos lehetőség nyílik.
Szállásunk a tündérien békés Sutivan falucskában található. Az elhelyezés 2, illetve 4 fős légkondicionált apartmanokban történik, 150 méterre a tengertől. Minden szoba tengerre néző terasszal, felszerelt konyhával, televízióval rendelkezik.
A szállásról bővebben >>

Szállás  Szállás

 
Az árak tartalmazzák a vegetáriánus/vegán étkezést (svédasztalos reggeli, 3 fogásos ebéd, vacsora), mely bőséges ellátást, és különleges gasztronómiai élményeket nyújt. Az étkezésről bővebben >>

Étkezés  Étkezés

Az utazás egyénileg történik, de amennyiben a táborozók igénylik, telekocsi, azaz a közös utazás megszervezésében segítünk, illetve az egyéb lehetőségekről is tájékoztatunk (vonat, stb.).
 

Amit az Ájurvéda életmódtáborban biztosan megkapsz tőlünk

Minden reggel és este Nedeczky Pál jógaoktató útmutatásai mellett elsajátíthatod a Hatha jóga elméletét és gyakorlatát.

Délelőttönként Károlyi Bánki Viktória Ájurvéda terapeuta és Természetes gyógymód tanácsadó tart elméleti és gyakorlati előadásokat, hogy jobban megismerd alkatod és a számodra ideális életmódot.

A tábor alatt mindenki kipróbálhatja az abhayangát, az ájurvédikus olajos masszázst Bróda Titusz panchakarma technikus jóvoltából.

Dharmista indiai vegetáriánus konyhaművészet mestere pedig az ízek és az egészséges táplálkozás világába kalauzol el Téged.

Lesz kirándulás a környék varázslatos tájain, megnézzük a helyben termő gyógynövényeket. Keverünk gyógyfüveket, készítünk magunknak masszázs olajat, és egyszerűen elkészíthető természetes kozmetikumokat, arctejet, ajakbalzsamot, testradírt.

És még ott a tenger is!

Az ájurvéda előadások tematikája

- Az ájúrvédikus gyógyászat gyökerei
- Az öt elem elmélete (Pancsa mahabhúta)
- A három rendező elv működése és természete (Tridósa)
- A három minőség (Trigúna)
- A született testtípusunk (Prakriti és Vikruti)
- A prakritink szerinti táplálkozás (Ahára)
- A prakritink szerinti életvitel (Vihára)
- A prakritink szerinti gyógynövény használat (Aushadi)
- Az évszakok szerinti életmód (Rihucsarjá)
- A méregtelenítésről (Pacsakarma)

A tábor szakmai vezetői

Károlyi Bánki Viktória
Ájurvéda terapeuta és Természetes gyógymód tanácsadó

Bróda Titusz
panchakarma technikus

Nedeczky Pál
jógaoktató

Ár

A tábor részvételi díja: 135.000 Ft
Amennyiben a táborban a családoddal szeretnél részt venni, az alábbi kedvezményeket tudjuk biztosítani számotokra:
Gyermek részvétele 0-3 éves korig ingyenes, 3-10 éves korig 55.000 Ft/gyermek
Felnőtt családtagok, akik nem igénylik a tábori programokat és 10 éven felüli gyermekek 90.000 ft/fő áron csatlakozhatnak!
A kedvezményes ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, de nem tartalmazza az egyéb szolgáltatásokat! Természetesen a kirándulásra és az egyéb kötetlen programokon őket is szívesen látjuk!
 

Mit tartalmaz az ár?

Az ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, valamint és az alkotó programok és egyéb szolgáltatások díját. (masszázs, főzőtanfolyam, csoportos foglalkozások)
Nem tartalmazza az utazás költségét, valamint a belépőjegyet a Blaca kolostorba (40 kuna)
A faluban parkolásért, strandolásért nem kell jegyet váltani.

Vélemények a tavalyi táborról

"Gyönyörű táj, meleg, tenger, nyugalom. Érdekes emberek, vidám hangulatú beszélgetések. Erőt és önbizalmat adó kirándulás, ahol a környezet is szépséges volt. Kreatív alkotásokat létrehozó foglalkozások az elfogadás, adni és kapni tudás művészetével kombinálva egy temperamentumos, vidám személyiség közvetítésével, aki nem utolsó sorban kiváló masszőr a kellő odaadással és alázattal ez iránt a tevékenység iránt. Tápláló és rendkívül finom vegetáriánus ételek amik után a tíz ujjunkat megnyaltuk. Ez volt Sutivan Krisztivel és Dharmival."
Szilágyi Éva – Élménytábor 2015.

Szívből ajánlom mindenkinek a tábort, aki szeretné a gondjait elengedni és csodálatos élményekkel gazdagodni.
Az életem azóta pozitív fordulatot vett és az ottani üvegfestésnek köszönhetően azóta a színezés rabja vagyok. Ez tényleg így van. Ha ott akkor nem ültetsz le, akkor soha nem gondoltam volna, hogy ezek az aprólékos dolgok ennyire lekötnek és kikapcsolnak.
Köszönet érte!
Dharmista ételei pedig minden nap gasztrocsodák voltak:)

Karsai Éva Élménytábor 2015.

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz az Ájurvédikus életmódtáborba
Számlázási adatok