Moon Spirit Áyurvéda és asztrológiai tábor, házipatika az élethez címmel lesz a Vegatárborban 2018. június 16-tól június 23-ig egy nagyon izgalmas tábor. A két táborvezető közül Fodor Katát kérdezem arról, hogy mi lesz a táborban, mire számíthatunk, mit várhatunk. 

Fodor Kata táborvezető

Szia, Kata!

Sziasztok, szeretettel üdvözlöm az olvasókat. Nagyon nagy intenzitással készülünk már az áyurvéda és asztrológiai táborra. Valóban egy házipatika az élethez, olyan módszerekkel szeretnénk segíteni az embereknek az életét, mint például az asztrológia, ami a hét szabad művészet egyike, és igazából a középkorig egy természetes, teljesen hagyományos tudományág volt. Mindenki hétköznapjainak a részét képezte, és ma már az utóbbi évtizedekben kezd újra egyre ismertebbé válni, de valahogy még mindig az asztrológia az ezoterikus tudományágak közé szorult vissza. Nagyon-nagyon szeretném, hogy az asztrológiából, a bolygók és csillagok mozgásából amit megtudhatunk önismereti jelleggel, előrejelzési jelleggel, megismerjük saját életutunkat, sorsunkat ezt a tudás mindenki haza vihesse, és megismerje  egy nagyon-nagyon szép, nagyon-nagyon kellemes környezetben. Természetesen ki is egészül ez a tábor, hiszen nem csak egy asztrológiai, védikus-asztrológiai tábor lesz, hanem egy áyurvédás tábor is, ami pedig Indiának az ősi gyógyító tudományága, és nem csak a gyógyításról szól, hanem az egészségmegőrzésről és a prevencióról is. Mindenki aki szeretné az egészségét szépen karbantartani, szeretné elsajátítani, hogy hogyan maradhat fiatal különböző preventív szépészeti foglalkozásokkal, rászajánával ismerkedne, akkor nekik is nagy szeretettel ajánlom.

Köszönjük szépen, ez egy egészen alapos bemutatkozás volt. Pontosan milyen program várható, mi lesz a tábor programja?

A tábor, amikor elindulunk, akkor valószínűleg egy csoportos utazás keretében fog zajlani, már tervezzük, hogy az utazás során a buszon is egy-egy rövid előadást, bevezetést hallhasson mindenki a védikus indiai asztrológiáról, illetve az áyurvédáról. A táborban az a tervünk, hogy általában reggel, illetve a délelőtti órákban, a reggeli után, amíg még kellemesen ejtőzünk, addig tartanánk a különböző szakmai előadásokat. Azokat a dolgokat, amiket érdemes elsajátítani, hazavinni, mint például hogyan használjunk egy holdnaptárat. Vagy például, hogy ismerjük meg a saját testtípusunkat, azt, hogy nem biztos, hogy a három fő típusba tartozunk, hanem valamelyik altípusba. Vagy milyenek a csillagjegyek, mik azok a sztereotípiák, amiket mindenki tud, de nem biztos, hogy igazak. Természetesen a táborban mindig lehetőség lesz arra, hogy délután strandoljunk, pihenjünk, töltődjünk, napozzunk, ráadásul egy nyár középi szuper időszakban megyünk, úgyhogy nagyon hosszúak is lesznek így a napok. Este pedig szintén a vacsora után, könnyedebb témájú előadásokat lehet hallani, illetve tervezünk a hét során egy áyurvédás konyhához kapcsolódó főzést, valamint minden táborban szeretnénk tartani egy-egy jóga, illetve meditációs foglalkozást, ezt majd a megbeszéltek szerint valamikor reggel, napkelte körüli időszakban. Természetesen minden tábor úgy épül fel, hogy megyünk kirándulni is, általában Brac szigetnek a legszebb részére, ahol nagyon gyönyörű a kilátás. Igazából strandolással, napfénnyel és nagyon érdekes előadásokkal készülünk.

Köszönöm szépen. Brac szigete nagyon szép, és a táborhely is nagyon hangulatos. Kinek ajánlanád a tábort?

Igazából én annyira nagyon jól éreztem magam tavaly, hiszen akkor is már itt rendeztük meg a tábort, hogy nagyjából mindenkinek ajánlanám. Azoknak a fiatal jógázóknak, akik akár barátokkal jönnének, akár egyedül. De hogyha valaki a párjával jönne, és érdekli egyik vagy másik téma, nekik is. Illetve ugye a párhuzamos táborokban is el lehet gondolkozni, hogy kicsit ide is, oda is kapcsolódva töltsük az időt. Pároknak is, egyedülállóknak is ajánlanám, de akár kisgyerekkel, családosoknak is. Brac szigetén tényleg nagyon gyönyörű, nagyon tiszta, szerintem a horvát szigetvilághoz képest zöld, ez nekem fontos például. Úgy érzi az ember, hogy a természetben van, és valóban nagyon fontos, hogy tiszta és nyugodt. Én azt gondolom, hogy itt, aki nem szereti a zsúfoltságot, nem szereti ezt a tipikus tengerpart jelleget, hanem inkább a nyugis, vagy közepesen nyugis helyeket választaná, szerintem nekik ez egy teljesen jó választás.

Mivel készüljön az, aki jön hozzátok? Előzetesen olvasgasson valamit, lélekben hogyan készüljön?

Én azt gondolom, hogy főleg csak  a kíváncsiságunkat kell felkészíteni. Azoknak akik szeretnék a tudást hazavinni, érdemes egy kis füzetet, vagy diktafont hozni, hogy minden információ megmaradjon. A táborhoz egyébként azoknak, akik szeretnének asztrológiai elemzést kapni, szükséges lesz a születési adatoknak a megadása, ez egy megbeszélés alapját képezi, lehet már érdemes előzetesen a jelentkezéskor megadni. A tábornak része az, hogy mindenki kap egy személyes test típus, egy személyes állapot felmérést az áyurvédás szakértőtől, illetve tőlem pedig egy személyes elemzést. Tulajdonképpen ezzel, és természetesen a személyes ruhatárral, fürdőruhákkal felszerelkezve, egyébként szerintem semmit nem kell hozni, hiszen háromszori ellátás, nagyon finom, erőszakmentes, tiszta vegetáriánus ételek vannak, és ráadásul nagyon bőségesek. Ha valakinek esetlegesen ez nem annyira felelne meg, vagy szeretne mást is étkezni, akkor pedig a parton rengeteg hely áll rendelkezésre, úgyhogy szerintem semmi mással nem kell készülniük. Talán még naptejjel.

Köszönöm szépen. A tábor június 16-tól 23-ig fog tartani, a tábor két szakmai vezetője Fodor Kata és Hegedűs Éva lesz. A táborban az egészséges, finom és energetikailag tiszta étkezésről Dharmista (Fábián Dóri) fog gondoskodni természetesen. Végül Kata tőled egy utolsó kérdés, mi az a kedvenc idézeted, amit a tábor kapcsán megosztanál velünk?

Ez egy nagyon-nagyon fogós kérdés, merthogy sok kedvenc idézetem van, de talán a legkedvesebb az, hogy: "Légy az a változás, amit a világban látni szeretnél!". Ez az a mentalitás, ez az a hozzáállás, amit a táborban képviselni szeretnénk, hogy egy kicsikét közelebb kerülve magunkhoz, egy kicsikét feltöltődve lelkileg, spirituálisan, jobban a céljainkat megtalálva, a saját sikeres életutunkra lépve valóban magunkon keresztül beindítsunk egy változást a világban, és a környezetünkben. Remélem, hogy ezt élni is fogjuk, és nem csak beszélünk róla.

e-mail icon Facebook icon