A MindEgy Jóga tábor – ahol mindent megkaphatsz! 2018. június 16-tól 23-ig lesz Bracon. A tábor két vezetője Polyák Gina és Nagy Anikó. Közülük most Polyák Ginával beszélgetek. Kérlek mutasd be a tábort, mit kell tudnunk róla előzetesen?

Először is ez, legfőképpen egy nyaralás. Ahogy a tábor neve is mutatja, napi háromszori tiszta vegetáriánus étkezés lesz. A program pedig a jóga: kétszer jógázunk egy nap, reggel és késő délután. Ebben az évben fontos szerepet kap a légzés. A légzésünk módja olyan tükörnek tekinthető, amely kifejezi, milyen a viszonyunk az élettel, önmagunkkal és embertársainkkal. Légzésünkre hangolódva megváltozik a tér, módosul az érzékelés, a gondolkodás, az identitás, egészen az én-érzés gyökeréig. Minden reggelt légzéssel kezdünk a tengerparton Nagy Anikó légzéstrénerrel. Ezután jönnek az áramlós mozgásos jógagyakorlatok. A délutáni flow jógaórán ászanákat végzünk légzésritmusban, mudrákkal kombinálva. A Vinyasa Flow jógában minden lélegzetvétel tudatos, olyan ez, mint egy mozgó meditáció.                                                                                                   

Polyák Gina táborvezető

A mozgáson kívül egészséges étkezésről, légzésről, jógáról, önismeretről szóló előadásokkal készülünk. Olyanok is bátran jöhetnek, akik még egyáltalán nem jógáztak soha, viszont azokat is szeretettel várjuk, akik gyakorló jógázók, mert mind a két csoport megtalálhatja a számítását nálunk. 

Miért érdemes Bracra elutazni, mennyivel jobb ez, mint itthon eljárni időnként jógázni?

Egyrész a tengerpart melletti nyaralás miatt, másrészt, ha elutazik, akkor egy teljesen más környezetben találja magát, kiszakadva az itthoni körülmények közül. Adott az étkezés, a program, az embernek csak jól kell magát éreznie, ennyi a feladat. Mivel ilyen gyakorisággal vannak jóga órák, sokkal mélyrehatóbban érezhető, hogy mi történik a testben és azon túl. A figyelmünket erősítve gyakorlunk, ami életünkben is változásokat hozhat. Ez a kulcs, amit igyekszünk átadni minden tudásunkkal.

Egész más tengerpart mellett gyakorolni, mint egy teremben. Mélyrehatóbb jógázásom kezdetét egy horvátországi tengerparti tábor előzte meg, ahol olyan tapasztalásom volt, hogy tudtam, ezzel szeretnék foglalkozni minden nap. Nekem a tábor egy valóra vált álom!

Kinek ajánlod akkor a tábort?

Szinte mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a jógát, vagy aki már eleve jógázik, illetve olyan embereknek, akik szeretnének úgy nyaralni, hogy ne kelljen foglalkozni a főzéssel, és az aktív programmal. Fakultatív módon lehet biciklit bérelni, viszünk SUP deszkákat, amit szintén lehet majd bérelni. Viszont pihenéssel is lehet tölteni a hetet, mivel nem kötelező semmi.

Polyák Gina és Nagy Anikó

Mivel készüljön az, aki jön?

A jógaszőnyegével, fürdőruhával, és a jókedvével.

Mi a kedvenc idézeted, amit megosztanál azokkal, akik érdeklődnek a tábor iránt?

„Az életben a jelen pillanat a legértékesebb”.

MindEgy JÓGA tábor – ahol mindent egyben megkaphatsz! :-)