MindEgy Jóga tábor – ahol mindent megkaphatsz! 2018. június 16-tól 23-ig lesz Bracon. A tábor két vezetője Polyák Gina és Nagy Anikó. Közülük most Nagy Anikóval beszélgetek. Kérlek mutasd be a tábort!

Júniusi jógatáborunk helyszíne a Horvát tengerpart, ahol könnyen kapcsolódhatunk a festőien szép természettel, fürdőzhetünk a tengerben és a napfényben, gyönyörködhetünk a naplementében és nem utolsó sorban megismerkedhetnek és talán szerelembe is eshetnek a résztvevők a jóga határtalan világával.

Így könnyen elmélyedhetünk Önmagunkban, hiszen a természetközelsége hamar megnyitja a szíveket, lehetőséget ad mindenki számára, hogy kikapcsoljon a hétköznapok rohanásából, mókuskerekéből és a jóga eszköztára által megtapasztalhassa a jelenlét élményét. Ezen a kalandon nem csak egy gyönyörű tengerparti szigetet fedezhetünk fel, hanem egy belső utazáson is elindulhatunk önnön lényünk felé a figyelmünk által.

Nagy Anikó táborvezető

A táborban lehetőség lesz megtapasztalni a gyakorlatok (ászanák) jótékony hatásait testi –lelki – szellemi szinten, elsajátítani stresszkezelési technikákat a jóga gyakorlataival -mint légzés, meditáció, relaxáció, amiket biztonsággal használhat mindenki akár otthon is.

Miért érdemes pont ezt a nyaralást választani?

Megismerkedhetsz hasonló gondolkodású emberekkel, tapasztalhatod a közösség erejét, kezdő és haladó jógásként is jól érezheted magad, akár családdal, akár egyénileg is jöhetsz, választhatod a pihenést, vagy aktívan is töltheted a fakultatív idődet, egy szó, mint száz, az utazás mindig kaland…

Bárki jógázhat kortól, nemtől, sőt a jóga mindenkit segít fejlődni azon az úton, amelyen halad. A jóga egy csodálatos eszköz egy jobb élethez, akár testi, akár szellemi, akár lelki fejlődésünk is a cél.

Mi lesz a program a táborban?

Napi 2 jógaórával készülünk.

A reggeli foglalkozás Energiaszint emelő Légzés óra és egy könnyed átmozgató test és lélek ébresztő Flow jóga.

A Légzőgyakorlatok által emelkedhet az energiaszintünk, más tudatállapotba hoz, így más rálátással pillanthatunk az életünkben felbukkanó eseményekre, oldódhatnak a blokkjaink testi-érzelmi és mentális szinten is.

A késő délutáni foglalkozás pedig egy Vinyasa Flow jóga óra, ami egy áramlós, légzésritmusra történő többnyire folyamatos gyakorlatokkal felépített óra, amely egy mozgásos meditációvá is alakulhat.  

Fakultatív programként pedig lehetőség nyílik a SUP jógát is kipróbálni velünk a vízimádóknak vagy a kihívást keresőknek.

Ami még biztosan lesz:

- Önismereti témában - előadások, interaktív beszélgetések és egészséges életmód témában előadás - az egészséges étkezés az ayurveda alapján.

- Önismereti gyakorlatok egyénileg és csoportosan

- ismerkedés különböző meditációs és relaxációs technikákkal

- mantrázás, mudrák (kéztartások) tanulása

- mandala színezés

- kirándulás, fürdés, napozás

- közös kirándulás a Blaca kolostorba és a Vidova Gorára, a Dalmát szigetvilág csúcsára

- esti latin táncparti.

- figyelem és teljes körű szervezés

Miért érdemes elutazni Bracra, mivel kap itt többet a táborozó?

Táboraink helyszíne Brac szigete, az Adriai tenger egyik legnagyobb, csodaszép természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszeme. A tenger és napsütés szerelmesei, valamint az aktív pihenésre vágyók számára is tökéletes választás. A tábor tematikus programjai mellett, szabadidőnkben romantikus öblökben strandolhatunk, sétálhatunk a pálmafás utcákon, de kirándulásra, kerékpározásra is számos lehetőség nyílik.

Szállásunk a tündérien békés Sutivan falucskában található. Az elhelyezés 2, illetve 4 fős légkondicionált apartmanokban történik, 150 méterre a tengertől. Minden szoba tengerre néző terasszal, felszerelt konyhával, televízióval rendelkezik.

Kiknek ajánlanád a tábort?

Valóban mindenki számára ajánlom a táborunkat, nem csak a jóga szerelmeseinek, hanem azoknak is, akik még nem ismerik a jóga világát, vagy családok számára is ideális nyaralási ötlet lehet velünk tartani, hisz minden korosztály megtalálhatja a neki szóló programot, kalandot, élményt.

Nagy Anikó és Polyák Gina táborvezetők

Mivel készüljön az, aki jön?

A lelkesedésével és a mosolyával mindenképp! J

Amúgy a nyaralásokhoz szokásos dolgokat javaslom csomagolni és ezen felül érdemes hozni jógaszőnyeget (igény esetén ezt tudjuk biztosítani), kényelmes mozgásra alkalmas ruhákat, napvédelemhez szükséges termékeket vagy uw szűrős ruházatot és vízi cipőt a tengeri fürdőzésekhez.

Ami fontos, hogy Európai Egészségbiztosítási Kártya szükséges az utazáshoz mindenképp!

Végül utolsó kérdésként: mi a kedvenc idézeted?

Nem kedvenc idézetem, hanem egy szívbéli versem jellemez talán a legjobban, ami az önismeretről, az Önvalónkról szól. Ez a vers díszíti a nappalim egyik falát is…. J

„Weöres Sándor: Ki minek gondol, az vagyok annak….”

MindEgy JÓGA tábor – ahol mindent egyben megkaphatsz! :-)