Gáspár Katalin

Augusztus végétől egy új táborral jelentkezik a Vegatábor, ez a Lélekhangoló tábor. A tábor a Harmonet.hu portál szakmai támogatásával készül, a tábor egyik vezetőjével beszélgettünk

- Harmonet Lélekhangoló tábor 2018.08.31-től 2018.09.07-ig. A tábor egyik vezetője Gáspár Katalin, szia Kati!

- Szia!

- Az első kérdésem: miért az a cím, hogy Lélekhangoló tábor?

- A Harmonet 1999-óta a lélekről és a finom dolgokról, a harmóniába kerülésről szól, és úgy gondoltuk, hogy ezt a nevet – amit egyébként az olvasók találtak ki és szavaztak meg – adjuk ennek a tábornak.

- Aki eljön a táborba, az mire számíthat, mit fog kapni?

- A tábor egész időszaka alatt át szövi mindannyiunk életét és hangulatát a mese. Azonban nem úgy, hogy erőszakosan leülünk, és egy mesekönyvből felolvasunk, hanem mindenki kap a saját életmeséjéhez apróbb-nagyobb feladatokat, amelyek a szinkronicitás elvét követve folyamatosan, az egyébként megélt nyári élmények, nyári kalandok során egyre tudatosabbá tehet mindenkit aki ezen a táboron részt vesz. A mese különböző elemeiből, ezeknek lejegyzeteléséből, lerajzolásából megtudja érteni azokat a kis üzeneteket, amit ez a különleges tábor ez ő számára hoz. Ezt fogjuk kiegészíteni mindenféle izgalmas programmal, grafológiával, szimbólum fejtéssel, a reggeli csikung-gal pedig még közelebb jutunk önmagunkhoz.

- Kinek ajánlanád ezt a tábort?

- Elsősorban azoknak, akik már nem kezdők ezen a spirituális úton, hanem ezért már elolvastak néhány könyvet ezekről a témákról. Akiket különösen érdekel az, hogyan tudják a lelkük mélyebb rezdüléseit megérteni, megfigyelni, és akik egyébként is szoktak már ilyesmit csinálni, nem ez az első az életükben, és persze azoknak, akik örök gyerekek legbelül és nagyon szeretik a meséket.

- Aki jön a táborba az mivel készüljön? Lélekben készüljön fel rátok, a programokra, tud e még más módon is rákészülni előzetesen?

- Igazából azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy ne legyenek elvárásaink egy ilyen helyzettel kapcsolatban, mert akkor ahhoz képest biztos, hogy valami egész más fog történni. A legjobb, hogy ha az ember nyitott szívvel, és elvárások nélkül érkezik. Nyílván az elvárás nélküliség nem azt jelenti, hogy színvonaltalanságot kínálunk, hanem azt, hogy ne tegyünk be a fejünkbe semmit, hogy „majd biztosan az lesz, hogy…”, mert egyáltalán nem biztos, hogy neked ez a tábor pont ugyan azt fogja hozni, mint amit előre kitaláltál, amit előre elterveztél. A másik ami fontos, hogy erre a táborra érdemes a belső kreativitásunkat egy picit felébresztgetni. Ezt már lehet, hogy a tábor előtt, vagy a táborra érkezve érdemes úgy ébresztgetni, hogy ha találunk egy szép kavicsot, akkor azt felvesszük, ha látunk valamilyen szép tájat, akkor azt lefotózzuk a mobilunkkal, tehát hogy ráébredjünk minél jobban ezekre a kis apró szépségekre ami fogad majd bennünket ott a horvát tengerparton.

- Hány éves kortól hány éves korig, és férfiakat vagy nőket vártok?

- Én azt tudom, hogy a 14 éves lányom hihetetlen lendülettel készül arra, hogy ott együtt fogunk mesélni, és együtt töltjük ezt az időt. Tehát kiskamasz kortól felfelé, egészen szerintem a nyugdíj legvégéig, egészen addig, amíg valakinek a játékos szellem ott él a lelkében nyugodtan jöhet. Az a tapasztalatom, hogy az utóbbi 5-6 évben javul az ivararány, tehát a fiúk lelke is elkezdett kinőni, és a terepjáró, meg az edzőterem mellett ez a spirituális gondolkodás is bement az ő fejükbe is, tehát fiúkat és lányokat is egyaránt várunk. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen típusú táborok azok remek csajozó helyek, merthogy azért még mindig a lányok szoktak többségben lenni.

- Akkor várjuk a nyár végét, hiszen a Harmonet Lélekhangoló tábor 2018. augusztus 31-től 2018. szeptember 7-ig fog tartani, és ott találkozhatnak veled is: Gáspár Katalinnal, illetve Bogyó Erzsébettel, a tábor másik szervezőjével. És természetesen az egészséges, finom és energetikailag tiszta étkezésért Dharmista Fábián Dóri fog gondoskodni, és ő fog életmód tanácsokkal is szolgálni. Még egyetlen egy kérdésem van egyfajta útravalóként a táborig tartó időszakba: mi a kedvenc idézeted, amit megosztanál azokkal, akik jönni fognak a táborba?

- Hosszú ideje egy különleges mondat az, ami a legjobban kifejezi azt, amit csinálok, és ahogy élek, és ez úgy hangzik, hogy: „Allah vigyáz a tevédre, de előbb kösd ki egy fához.” Mindenkinek azt üzenem, hogy tegyen meg mindent saját maga is azért, hogy az égiek kísérjék az útját.

e-mail icon Facebook icon